Succesvol maar geen geluk in de liefde: 4 tips voor meer liefdesgeluk.

We hebben een kennismakingsgesprek. Mijn coachee en ik. Ze zegt enthousiast ‘Mijn bedrijf zit in de lift, het gaat fantastisch!’
Maar dan slaat haar toon om en zegt ze treurig. ‘Dat maakt me blij maar ik heb ook verdriet, angsten en onzekerheden’
In de liefde loopt het keer op keer stroef. Het zorgt ervoor dat ik enorm ben gaan twijfelen aan mezelf. Misschien is een liefdesrelatie niet voor mij weg gelegd’
Ik ben succesvol voor de buitenwereld maar diep van binnen voel ik me onzeker en angstig.

 

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder. In dit artikel lees je de mogelijke redenen waarom het niet lukt. En je krijgt 4 tips om succesvoller te worden in de liefde. 

Achter de uiterlijke laag schuilt diepe pijn.

 

De verborgen pijn achter succes

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die het goed voor elkaar hebben maar geen geluk hebben in de liefde. Het ontbreekt ze in materiële zin aan niets.
Alleen achter die uiterlijke laag schuilt een diepe pijn.
In de liefde loopt het keer op keer stuk.
Veel mensen vragen zich dan ook af hoe dit toch komt.

Dit zijn de redenen waarom je vastloopt in de liefde

Er zijn verschillende redenen waarom het keer op keer niet lukt in de liefde. Hieronder belicht ik er een paar. Misschien brengt het herkenning voor je. 

De innerlijke saboteur

Iedereen heeft zo nu en dan te maken met een innerlijke saboteur. De functie van deze saboteur is om jou veilig te houden.
Je kunt hem herkennen aan een stemmetje in je hoofd wat zegt:
‘Je hoeft niet de eerste stap te nemen want zo’n leuke man zal nooit voor je kiezen’
‘Oké, een leuke vrouw, maar ze zal jou wel niet zien staan’

Je innerlijke saboteur wil je behoeden voor pijn. Maar tegelijkertijd zorgt hij er ook voor dat je jezelf klein houd. Het stemmetje kan ervoor zorgen dat je geen geluk hebt in de liefde.
De eerste stap die je kunt zetten is om bewust te worden van je innerlijke saboteur. Vraag jezelf daarom af:
Wat zeg jij tegen jezelf?
 

Geen geluk in de liefde een gevolg van onverwerkte trauma’s

Veel mensen lopen rond met onverwerkt trauma. 

Onverwerkt trauma is in vaak onbewust. In mijn praktijk hoor ik regelmatig mensen tijdens de eerste sessies zeggen ‘Ik heb een hele goede jeugd gehad’. Naarmate er meer sessies verstrijken komt er meer aan de oppervlakte. Soms wordt bijvoorbeeld duidelijk dat de ouders geen tijd hadden voor gevoelens en was het motto ‘niet zeuren en schouders eronder’ 

Hierdoor heeft het kind zijn emotionele intelligentie niet kunnen ontwikkelen. Met als gevolg dat hij/ zij op latere leeftijd niet goed weet wat hij/ zij met zijn/ haar emoties aanmoet. 

Mocht jij keer op keer vast lopen in de liefde? Dan kan het onverwerkte trauma hier de oorzaak van zijn. 

In mijn coaching sessies maak ik gebruik van innerlijk kind oefeningen. Hierdoor kan helder worden op welke punten in je leven pijn is opgelopen. Door het nog eens te bekijken kan deze pijn geheeld worden. Hierdoor verdwijnt de blokkade en is het openstellen voor de liefde makkelijker. 

Boektip: Ongekende gevoelens van Jonice Webb

Angst om je open te stellen en liefde te ontvangen

Liefde geven en vooral liefde ontvangen kan enorm beangstigend zijn. Er is een behoorlijke dosis lef voor nodig om je liefde te tonen aan iemand als je nog niet weet of dit wederzijds is.
Maar ook liefde ontvangen gaat veel mensen niet makkelijk af. Het niet kunnen ontvangen van liefde kan ervoor zorgen dat je geen geluk in de liefde ervaart.

Sommige mensen zijn het niet zo gewend om liefde te ontvangen. Helaas kent niet ieder kind een liefdevolle jeugd. Als jij te weinig liefde hebt gekend in je jeugd dan is het op latere leeftijd extra lastig om te geloven dat je liefde waard bent. 

Je weet dan niet hoe je liefde in ontvangst moet nemen.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan dit simpele voorbeeld:
Een collega geeft je spontaan een leuk compliment.
Je voelt je totaal ongemakkelijk worden. Je voelt je rood worden en hebt het gevoel het liefst zo snel mogelijk te willen verdwijnen. Snel zeg je ‘dank je wel’ gevolgd met ‘ja maar zo bijzonder is het ook weer niet’ 

Boekentip: Liefde geven, liefde ontvangen van John Welwood

Beperkende overtuigingen

Herken je gedachten als:
‘Ik ben geen liefde waard’
‘Ik ben niet goed genoeg’
‘Ik ben lelijk’
‘Ik ben dom’

Allemaal beperkende overtuigingen. Op het moment dat deze overtuigingen je in de weg staan dan is het niet makkelijk om je open te stellen voor de liefde. Je kijkt namelijk als het ware met een filter naar de wereld om je heen.
De overtuiging waar je mee worstelt kleurt de bril waarmee je naar de wereld kijkt.
Het gevolg is dat jij de mogelijke potentiële partner niet ziet. Je bent namelijk teveel bezig met de beperkende gedachten over jezelf.
Is bovenstaande herkenbaar voor je? Lees dan in dit artikel: beperkende overtuigingen: herken en transformeer beperkende overtuigingen. 

Geen geluk in de liefde? 4 tips voor meer liefdesgeluk

 

 1. Buig je beperkende overtuigingen om naar bekrachtigende overtuigingen
 2. Ga op zoek naar een coach die je kan helpen eventuele blokkades op te lossen. Ik kan je eventueel daarbij ondersteunen. Daarnaast gaan we ook je innerlijke saboteur ontdekken en op een vriendelijke wijze opzij zetten. Het doel is om jezelf meer en meer te kunnen open stellen voor liefde
 3. Doe dingen die je leuk vindt. Maak plezier!
  We kunnen ontzettend veel leren van kinderen. Kijk maar eens hoe kinderen ongedwongen plezier maken. Naarmate we ouder worden vergeten we soms om te genieten en plezier te maken in het leven.
  Herken jij dit? Gun jezelf dan meer levensplezier. Ontdek waar je blij van wordt. Hier mag je dagelijks meer tijd voor maken. Plezier maken maakt gelukkig. En gelukkige mensen trekken als een magneet andere mensen aan die ook met plezier in het leven staan.
 4. Verwonder je over het leven. 
  Hoe vaak kijk jij vol verwondering naar de wereld om je heen? Hoe vaak sta jij op met de gedachten: wow weer een nieuwe dag, wat zal er vandaag allemaal gaan gebeuren?
  Verwondering is dé manier om je open te stellen. Stel je open voor het leven in het algemeen. Kijk eens écht naar die boom op de hoek. Kijk eens naar de blaadjes, zie de nerven en de structuur. Als je jezelf hierin traint ga je de magie van het leven ervaren. Kijk met een glimlach naar alles wat zich afspeelt gedurende je dag.
  Je kunt je voorstellen dat je als het ware als toeschouwer naar een film kijkt, de film van je eigen leven. Jij bent de hoofdrol speler en tegelijkertijd ben je bezoeker van de bioscoop die naar het filmdoek kijkt.
  Probeer het eens.

Misschien vindt je onderstaande artikelen ook interessant: 

* Ik zou het leuk vinden als je mij in een reactie laat weten wat je van dit artikel vond. Jou mening is belangrijk voor mij.

* Vond je het artikel waardevol? Delen vind ik leuk.

* Foutje gezien? Mail mij. Ik ben je dankbaar. 

* Sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor. Wel support je moeiteloosleven.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?