Relatie stoppen of toch doorgaan? Met deze tips neem je een besluit

www.moeiteloosleven.com

Je weet het zeker, na de zoveelste ruzie…Ik ga NU deze relatie beëindigen zegt je innerlijke stem duidelijk. Maar dan breekt de volgende dag aan. Er is twijfel.
Moet ik mijn relatie stoppen of toch doorgaan? Is het wel een goed besluit om deze relatie los te laten?
Eigenlijk is onze relatie zo slecht nog niet, er zijn vele stellen die het veel slechter met elkaar hebben maak je jezelf wijs.
We hebben dan wel serieuze problemen maar hij kan op bepaalde momenten ook weer heel lief en attent zijn zeg je tegen jezelf.
Herken jij bovenstaande? Twijfel je of de huidige relatie waar je in zit wel de juiste voor jou is. Denk je eraan om je relatie te verbreken maar vraag je jezelf af of je hier goed aan doet? Dan wil ik je uitnodigen om mijn artikel hierover te lezen.

 

Je relatie stoppen of toch doorgaan? Dit zijn de signalen van een ongezonde relatie

Het is niet gemakkelijk om te weten wanneer het tijd is om je relatie te beëindigen. Je twijfelt waarschijnlijk en vraagt jezelf af: zal ik deze relatie stoppen of toch doorgaan.
Maar als je je relatie niet meer als gezond en gelukkig ervaart, is het misschien tijd om erover na te denken.
Herken jij het volgende in je relatie:

  • Je ervaart regelmatig stress en verdriet
  • Je ervaart je relatie als negatief, er is weinig ruimte voor vreugde en geluk
  • Er is sprake van bedrog en ontrouw
  • Je voelt je onbelangrijk en niet gezien
  • Er is sprake van manipulatie
  • Je zit in een ongelijkwaardige relatie
  • Er is sprake van disrespect
  • Je relatie is een bron van onzekerheid en twijfel

Als je bovenstaande herkend in je relatie is het raadzaam om bij jezelf na te gaan wat de relatie jou nog brengt. Onthoud dat het beëindigen van je relatie niet gemakkelijk is, maar dat het in sommige situaties de juiste beslissing kan zijn voor zowel jezelf als je partner. Wil je meer lezen over de tekenen van een ongezonde relatie, lees dan in dit artikel de kenmerken die je laten zien dat je in een ongezonde en onvolwassen relatie zit.

Hoe je je relatie kunt verbeteren als je besluit om door te gaan

Als je besluit om door te gaan met je relatie, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je relatie te verbeteren.

Ten eerste, neem de tijd om te luisteren naar elkaar. Neem de tijd om te praten over wat je beiden bezighoudt en wat je beiden belangrijk vindt. Luister naar elkaar met een open geest en probeer te begrijpen waar de ander vandaan komt.

Ten tweede, probeer elkaar te begrijpen. Probeer te begrijpen waarom de ander dingen doet of zegt. Probeer te begrijpen wat de ander voelt en waarom.

Ten derde, wees lief voor elkaar. Laat de ander weten dat je om hem of haar geeft door kleine dingen te doen, zoals een knuffel geven of een lief berichtje sturen.

Ten vierde, plan leuke dingen samen. Plan een avondje uit, ga samen wandelen of ga samen iets leuks doen. Dit zal je relatie versterken en je zult je beiden beter voelen.

Ten slotte, wees geduldig met elkaar. Wees begripvol als de ander iets verkeerd doet of zegt. Wees geduldig als je het niet met elkaar eens bent.

Als je deze tips volgt, zal je relatie verbeteren en je zult je beiden beter voelen.

De voordelen van het verbreken van een relatie

Het verbreken van een relatie is nooit een gemakkelijke beslissing.
Het kan een moeilijke tijd zijn, maar het kan ook een kans zijn om te groeien en te leren. Als je de relatie verbreken, kun je de volgende voordelen ervaren:

1. Je krijgt de kans om jezelf te herontdekken. Besteedt je tijd om je interesses te verkennen. Wat zijn je doelen en je dromen? Je kunt je energie richten op het verbeteren van je leven en je persoonlijke groei.

2. Je kunt je emotionele gezondheid verbeteren. Door de relatie te verbreken, kun je je bevrijden van de negatieve emoties die je ervoer tijdens de relatie. Je kunt je bevrijden van de pijn en het verdriet en je kunt je concentreren op het verbeteren van je emotionele gezondheid.

3. Je kunt je relaties met anderen verbeteren. Door de relatie te verbreken, kun je meer tijd besteden aan het opbouwen van sterkere relaties met anderen. Je kunt je concentreren op het versterken van je banden met familie, vrienden en andere mensen die je liefhebt.

4. Je kunt je zelfvertrouwen verbeteren. Door de relatie te verbreken, kun je je zelfvertrouwen verbeteren. Je kunt je bewust worden van je eigen waarde en je kunt je kracht en je mogelijkheden ontdekken.

Het verbreken van een relatie is nooit gemakkelijk, maar het is de uitgelezen kans om te groeien.

Zo verwerk je je emoties na het beëindigen van een relatie

Het beëindigen van een relatie is een moeilijke en emotionele tijd. Het is belangrijk om je emoties te verwerken, zodat je je kunt herenigen met je innerlijke kracht en je kunt herstellen. Hier zijn enkele tips om je te helpen je emoties te verwerken na het beëindigen van een relatie:

1. Neem de tijd om te rouwen. Het is oké om je verdriet te uiten. Laat je tranen stromen en geef jezelf de ruimte om te voelen wat je voelt.

Het is oké om je verdriet te uiten. Laat je tranen stromen en geef jezelf de ruimte om te voelen wat je voelt.

2. Praat met iemand die je vertrouwt. Het is belangrijk om je gevoelens te delen met iemand die je vertrouwt. Dit kan je helpen om je emoties te verwerken en je te helpen om je verdriet te verlichten. Misschien zijn er weinig of geen mensen in je omgeving die je vertrouwd. Wellicht kan ik je verder helpen en ondersteunen. In mijn coaching sessie krijg je de ruimte en de tijd om je verhaal te vertellen. Alles wat jij deelt en verteld blijft binnen 4 muren. Je zult opmerken dat je heelt en geneest doordat je je verhaal kunt delen. Delen is helen. Daarnaast doe ik je handreikingen die jouw helpen bij het verwerken en loslaten van je ex partner.
Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. De deur staat voor je open.

3. Schrijf je gevoelens op. Schrijven kan een krachtige manier zijn om je emoties te verwerken. Schrijf je gevoelens op en laat ze los.

4. Neem de tijd om jezelf te verzorgen. Ontspan en geniet van de dingen die je leuk vindt. Neem een warm bad, ga naar buiten, of doe iets creatiefs.

5. Wees lief voor jezelf. Wees lief voor jezelf en wees vriendelijk tegen jezelf. Geef jezelf de ruimte om te genezen en vergeef jezelf als je fouten maakt.

Het beëindigen van een relatie is niet makkelijk. Wees dus extra lief voor jezelf en geef jezelf de ruimte om te genezen.

Wil je je verdiepen in het onderwerp liefde en relaties? Dan raad ik je aan om de volgende artikelen te lezen:

Boekentip: Liefdesbang Hannah Cuppen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?