Nieuwe liefde? Alleen aantrekkingskracht ontbreekt. Drie liefdeselementen.

Ben jij al een tijdje single en is er onlangs iemand op je pad gekomen? Maar merk je dat je twijfelt? Het kan zijn dat de aantrekkingskracht ontbreekt. In dit blog schrijf ik over de drie belangrijke elementen in een liefdesrelatie. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel nieuwe inzichten hebt opgedaan over (het ontbreken van) de aantrekkingskracht in jouw liefdesrelatie.

‘Ik merkte dat ik het aan het forceren was’ antwoordde een goede vriendin op de vraag hoe het ging in haar relatie.
‘Ik wilde graag dat het ging werken maar de aantrekkingskracht ontbrak’
‘Toch wilde ik ervoor gaan aangezien hij een goede man is. Ik voelde niet de behoefte om hem een knuffel of een kus te geven. Maar ja, dat hoort nu eenmaal ook bij een relatie’ ging ze verder. De blik in haar ogen was treurig.
 ‘Hij is een goede man, een goede partij. Waarom lukt het niet om verliefd op hem te worden?’

Verlangen naar geborgenheid

Misschien ben je lange tijd vrijgezel.
Het is heel natuurlijk en logisch dat je verlangen voelt naar een liefdesrelatie. Het verlangen om je leven samen te delen.
Dit zijn normale gevoelens als je single bent.
De juiste persoon is nog niet op je pad gekomen. En dan is daar ineens de man die aan alles voldoet.
‘He ticks all the boxes’
Hij heeft zijn leven goed op orde. Er is geen gedoe met een ex. Hij is zelf ook al een tijdje vrijgezel. Hij heeft net zoals jij een kinderwens. Ook kan hij jou stabiliteit bieden wat betreft wonen en werk. Hij is beschikbaar in de liefde en….hij is helemaal gek op jou.

En dan is daar ineens de man die aan alles voldoet.
‘He ticks all the boxes’

Geen aantrekkingskracht

De mensen om je heen moedigen jullie relatie aan. Het enige wat voor jouw ontbreekt is de aantrekkingskracht.
Herken jij dit?

Aantrekkingskracht kun je niet forceren. Het heeft onder andere te maken met hoe iemand ruikt en hoe iemands stem klinkt. Het is een onbewust proces wat zich in jouw en de ander afspeelt.
Aantrekkingskracht is tegelijkertijd iets mysterieus. We kunnen niet verklaren waarom we ons wel of juist niet aangetrokken voelen door iemand. Het overkomt ons.

Aantrekkingskracht is iets mysterieus

Aantrekkingskracht speelt zich af op lichamelijk gebied.
Het zijn zintuiglijke gewaarwordingen waardoor we ons aangetrokken voelen. De stem van de ander klinkt fijn in onze oren.
Het is niet makkelijk om een relatie aan te gaan met iemand waarbij je je niet aangetrokken voelt. Vaak zijn dit soort relaties gebaseerd op rationele overwegingen.
Je kunt in je hoofd bedenken waarom iemand een goede match voor jou zou zijn maar je lichaam vertelt je iets anders.

De drie elementen van de liefdesrelatie

fysieke verbinding en aantrekkingskracht

De fysieke verbinding is een van de drie elementen wat ervoor zorgt dat je een liefdesrelatie met iemand aan kunt gaan. Fysieke verbinding is aantrekkingskracht. Emotionele en spirituele verbinding zijn de andere twee elementen.

Emotionele verbinding

Emotionele verbinding gaat over het delen van emoties en gevoelens. Kun je bij je partner terecht met jouw gevoelens en gedachten? Delen jullie met elkaar ook jullie innerlijke belevingswereld?
Het gaat ook over het ervaren van wederzijds begrip.
Er is compassie en er wordt aandachtig naar elkaar geluisterd. Het gaat over respect. Ook als je beide anders denkt over bepaalde zaken. Respecten jullie de verschillen?

Spirituele verbinding

Het laatste element is de spirituele verbinding.
Spiritueel verbind je je met je partner door op zielsniveau contact met elkaar te maken. Dat klinkt abstract en het is niet makkelijk om onder woorden te brengen hoe je dit kunt doen.
Als je op zielsniveau met elkaar verbonden bent zie je elkaar echt, alle uiterlijkheden vallen weg. Je kijkt veel verder dan uiterlijk, dan de functie die je partner bekleed of de positie die hij heeft in het gezinsleven. Wie is je partner in het diepste van zijn ziel?

De momenten waarin jullie spiritueel zijn verbonden, zijn goud waard. Jullie ZIJN.
Het samen ZIJN is van ongekend hoge kwaliteit. De gedachten zijn verdwenen. Jullie als twee zielen zijn samen een geworden.
Tijd is verdwenen.
Vrij van gedachten.
Je zintuigen totaal open om te ervaren wat er op dat moment is. HIER, NU, samen ZIJN
Je hoort, voelt en ruikt zonder filters.
Zodra jullie in staat zijn dit samen te ervaren verdiept het jullie relatie enorm.

Twee zielen één gedachten.  Je hebt vast weleens van dit spreekwoord gehoord.
Heb je het weleens meegemaakt dat je aan iets dacht en op dat moment spreekt je partner precies hetgeen uit waar jij aan dacht?
Dit noemen we ook de spirituele verbinding. Intuïtief weet je welke gedachten er bij de ander speelt.

Liefde is overvloedig

Liefde is overvloedig. Ook al ben je langere tijd vrijgezel en ben je toe aan een relatie. Het is de moeite waard om te wachten tot de juiste persoon voorbij komt waarmee je op alle drie de gebieden de verbinding aan kunt gaan, dus:
Emotioneel
Fysiek
Spiritueel

Single zijn kan soms eenzaam aanvoelen. Het kan soms helpend zijn om ondersteuning te ontvangen. Uit ervaring weet ik dat de zoektocht naar de juiste partner soms erg verwarrend en eenzaam kan zijn.
Wens je ondersteuning op dit gebied. De deur staat voor je open voor een gratis kennismakingsgesprek.

Misschien vind je onderstaande artikelen ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?