Gelukkig leven? De wet van oorzaak en gevolg helpt je hierbij

Ons oneindige en mooie universum bestaat uit verschillende wetmatigheden. Zo leven we onder andere met de wet van eenheid, de wet van vibratie en de wet van polariteit.
In dit artikel ga ik dieper in op de wet van oorzaak en gevolg. Op het moment dat je deze wet gaat begrijpen en toepassen in je leven zal je het leven op een dieper niveau gaan begrijpen. Je neemt het stuur van je leven in handen. Het gaat je leven makkelijker maken.

De univesele wet van oorzaak en gevolg

De wet van oorzaak en gevolg stelt dat iedere oorzaak een gevolg heeft en dat ieder gevolg een oorzaak heeft. Laat deze zin eens op je inwerken.
Iedere actie die je neemt, groot of klein, veroorzaakt een reactie. 
Heb je behoefte om je meer te verdiepen in de universele wetten in het algemeen? Dan is het boek ‘De hele olifant in beeld’ interessant om te lezen. 


Een aantal voorbeelden van de wet van oorzaak en gevolg. Iedere dag eet jij savonds een aantal koekjes, dit is dus een actie die je doet. De reactie op deze actie is dat je jezelf een paar kilo te zwaar vind. Op langere termijn kan het gevolg zwaar overgewicht zijn.  
Een ander voorbeeld; je bent structureel geneigd om te laat weg te gaan van huis. Hierdoor ervaar je stress gedurende je reis naar je bestemming. Of de persoon met wie je hebt afgesproken uit zijn of haar frustratie naar jou. De oorzaak is dat je te laat weg bent gegaan en het gevolg de stress die je ervaart tijdens je reis. Zo zijn er in het dagelijks leven veel situaties te vinden waarin je te maken hebt met de wet van oorzaak en gevolg. Op langere termijn kunnen deze oorzaak en gevolg acties grotere gevolgen hebben.

Waar zit jij? Aan de oorzaak of aan de gevolg kant?

Als eerste is het belangrijk om bij jezelf te onderzoeken hoe jij in het leven staat. Ga eens bij jezelf na: neem je verantwoordelijkheid voor de dingen die in je leven gebeuren? Of hoor je jezelf zo nu en dan zeggen, dit gebeurt mij nu altijd?
Als dit laatste voor jou van toepassing is dan zit je aan de gevolg kant. Je bent geneigd om jezelf slachtoffer te voelen. Het leven overkomt je als het ware. Je hebt het idee dat je geen invloed kunt uitoefenen op de dingen die je overkomen. Je bent geneigd om te denken dat de gebeurtenissen in je leven je overkomen door de mensen of situaties om je heen.

Zoeken naar de oorzaak

Je kunt veel meer invloed op je eigen leven uitoefenen als je zaken bekijkt vanuit de oorzaak kant.
Dit doe je door te reflecteren op de gebeurtenissen in je leven. Zoek naar de oorzaak van wat je overkomt. Bijvoorbeeld je merkt op dat mensen gefrustreerd op je reageren. Het is dan nuttig om bij jezelf na te gaan hoe je op dat moment in het leven staat.
Het kan goed zijn dat je die dag negatieve energie uitstraalt waardoor je omgeving daarop reageert. Op het moment dat jij in staat bent om bij jezelf naar binnen te kijken zul je merken dat je helderheid krijgt. Op dat moment ben je instaat om het te veranderen.
Meditatie is hierbij een krachtig hulpmiddel. Door middel van meditatie sta je even stil bij je gevoelens. Je kunt in je lichaam waarnemen wat je voelt, misschien voel je spanning. Door er liefdevolle aandacht aan te geven kun je het transformeren en een zachtere energie voor in de plaats zetten.
Door er een gewoonte van te maken om bij elke gebeurtenis te reflecteren op je eigen handelen neem je het stuur van je leven in eigen handen.

De kracht van het zetten van intenties

Een intentie uitspreken is een plan, doel en voornemen zetten. Dit kun je doen op vele momenten. Bijvoorbeeld bij de start van een nieuw jaar. Maar je kunt ook iedere ochtend een momentje nemen om een intentie te zetten voor de dag. Of misschien ga je een gesprek voeren waar je tegenop ziet. Je kunt dan een intentie zetten en vooraf uitspreken hoe je wilt dat het gesprek verloopt. Het zetten van een intentie geeft je rust en vertrouwen. Een intentie zetten kun je doen door het uitspreken van een aantal woorden of je kunt je de gewenste situatie compleet visualiseren.
Wanneer je een intentie zet wordt je een bewuste ‘veroorzaker’, hiermee creëren we het gevolg voor een bepaalde situatie die we graag wensen.

Wil je ondersteuning in je leven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?