Een baaldag omvormen tot iets positiefs

We kennen het allemaal wel, een baaldag. Op zo’n dag lijkt alles tegen te zitten. Je stoot je kleine teen tegen het bed, je mist de trein op een paar seconden. Tijdens de boodschappen laat je een pak eieren uit je handen vallen, vervolgens kom je er bij thuiskomst achter dat je je sleutels bent vergeten.

 

Alles komt intenser binnen

We stappen allemaal weleens met het verkeerde been uit bed. Het begint vaak al op het moment dat we onze ogen open doen. Een baaldag volgt namelijk vaak op een slechte nacht. We kunnen ons hiervan bewust zijn, we zijn verschillende keren wakker geweest of kwamen maar moeizaam in slaap. Maar het kan ook onbewust zijn. Soms hebben we intense dromen gehad die we ons niet meer kunnen herinneren maar die wel invloed hebben op ons humeur. Tijdens zo’n baaldag lijkt alles intenser en harder binnen te komen.
Het is een dag die je het beste zo snel mogelijk aan je voorbij kan laten gaan. Om het voor jou iets makkelijker te maken geef ik je 5 tips om de dag door te komen.

Kom in beweging, ga wandelen

Misschien ben je geneigd om binnen te blijven op het moment dat je niet lekker in je vel zit. Terwijl beweging, buitenlucht en natuur juist zo belangrijk zijn die op dagen. Stap de deur uit en ga een stukje wandelen.
Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Dat betekent dat het lichaam invloed heeft op de mind en andersom. Ga maar eens goed rechtop staan, schouders naar achter en kin omhoog. Deze houding zorgt ervoor dat je je mentaal krachtiger en positiever voelt.
Een wandeling maken zorgt ervoor dat niet alleen je lichaam in beweging komt maar ook je geest. Na een goede wandeling klaart vaak de dichte mist in je hoofd op. Hierdoor ervaar je weer ruimte en zie je weer nieuwe mogelijkheden.

Beoefen dankbaarheid

Juist op dagen dat het tegen zit is het een heel goed idee om dankbaarheid te beoefenen. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn, ook tijdens de slechte dagen. Laten we eens ‘omdenken
Je kunt zelfs dankbaar zijn voor je baaldag. Want als je namelijk geen baaldagen zou hebben dan zou je de goede dagen ook niet kunnen waarderen.
En tijdens een baaldag zijn we gemotiveerd om onze situatie te verbeteren en zijn we in staat om persoonlijk te groeien. We gaan bijvoorbeeld op zoek informatie wat ons de dag door kan helpen, zoals je nu dit artikel aan het lezen bent.
Een zaadje kan alleen tot bloei komen door de regen en de zon. Op het moment dat we alleen maar de zonnige dagen willen kunnen we nooit geheel tot bloei komen.
Daarnaast kun je dankbaarheid voelen voor dingen die je als vanzelfsprekend ziet. Soms zit het in de eenvoud van het leven. Je kunt dankbaar zijn dat je in een veilig land woont zonder oorlog. Je kunt je dankbaarheid uitspreken voor de maaltijden die je nuttigt deze dag. Kijk eens om je heen, op dit moment, er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Misschien zit je comfortabel op de bank en kun je daar dankbaar voor zijn. Dankbaarheid zit dus vaak in de kleine dingen.

Terug naar het hier en nu

Op dagen dat we niet lekker in ons vel zitten zijn we extra gevoelig voor negatieve gedachten. Vaak denken we aan het verleden of aan de toekomst. Op baaldagen zijn we geneigd om te gaan doemdenken. Misschien komen er sombere gedachten bij je op over het verleden en had je het anders willen aanpakken. Of misschien kijk je met angst naar het de toekomst en denk je dat het jou niet mee zal zitten.
Op dit soort momenten is het extra belangrijk om jezelf terug te brengen naar het hier en nu. Dit kun je doen door simpel weg even te gaan zitten of stil te staan en je ademhaling te volgen. Met je volle bewustzijn volg je je inademing en daarna weer je uitademing zonder je ademhaling te sturen.
Om je heen kijken en waarnemen wat je ziet is een ander goed hulpmiddel om je gedachten te stoppen. Je kunt het zelfs hardop benoemen wat je ziet. Dit helpt je om in het moment aan te komen. Je bent dan volledig aanwezig in de omgeving waarin jij je op dat moment bevindt.

Slaap er een nachtje over

Slaap doet wonderen. Na een goede nacht slaap zul je zien dat je de dag daarna vaak weer een stuk beter en frisser wakker wordt. Slaap zorgt voor het zuiveren van de hersenen. Door nachtrust krijgen je hersenen de kans om schoon te spoelen. Gedurende de dag doen we ontzettend veel indrukken op, tijdens de nacht worden deze indrukken verwerkt en opgeschoond.
Je doet er dus goed aan om je baaldag te verkorten door op tijd naar bed te gaan. Op het moment dat je een kwalitatief goede nacht hebt gemaakt zul je met hernieuwde energie wakker worden. Je bent vervolgens ook langer in staat om deze energie gedurende de dag vast te houden.

Neem een douche en laat het van je afglijden

Een ander goed hulpmiddel is om aan het eind van de dag een douche te nemen. Tijdens het douchen visualiseer je dat het water alle zware energieën en gevoelens meeneemt. Je laat de zwaarte op deze manier letterlijk van je afglijden. Alle negatieve energieën verdwijnen door het doucheputje. Hierdoor zuiver je je lichaam, geest en kom je weer thuis bij jezelf.
Het nemen van een douche aan het eind van de dag is trouwens iedere dag aan te raden om op deze manier jezelf spiritueel te reinigen. Maak er een ritueel van. Zorg bijvoorbeeld voor lekkere douchegel en voor na het douchen voor extra zachte handdoeken. Wees lief voor jezelf.

Ben je op zoek naar een coach. Misschien ben ik de juiste persoon voor jou. Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Misschien vindt je deze artikelen ook interessant om te lezen:

Verslaafd aan denken. Hoe doorbreek je de obsessieve gedachten cirkels?

Omgaan met zorgelijke gedachten + een oefening

Omgaan met vermoeidheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?