De weg naar moeiteloosheid. Tips voor een moeiteloos leven!

Moeiteloos leven!  
Wat is dat precies?
Wanneer ervaar je het?
En hoe weet je dat je de stroom van moeiteloosheid te pakken hebt?

Denk eens aan een situatie waarin het voor jou moeiteloos verliep. Moeiteloosheid ervaren gaat over het ervaren van flow. Je ervaart gemak en souplesse. Het gaat gepaard met positieve gevoelens. Een moeiteloos leven gaat hand in hand met synchoniciteit, oftewel toevalligheden.

 

Toevalligheden oftewel synchroniciteit

Een reeks aan toevalligheden verschijnen op je pad. Je denkt eraan om met een nieuwe opleiding te starten maar je hebt nog twijfels. De dag daarna ontmoet je een vroegere kennis die spontaan met jou deelt dat ze haar opleiding heeft afgerond, ze zit vol enthousiasme. Toevallig blijkt het precies over dezelfde opleiding te gaan die jij in gedachten hebt. Een paar weken later ga je langs bij het opleidingsinstituut voor meer informatie. Je wordt met open armen ontvangen en de opleidingscoördinator verteld je dat ze zojuist hebben besloten om alle nieuwe leerlingen een flinke korting aan te bieden. Er zijn talloze voorbeelden te verzinnen. Je hebt de wens om in een bepaald bedrijf te werken, toevallig komt je vriendin met een vacature aanzetten die helemaal op jou lijf geschreven is, en precies bij het bedrijf waar jij ontzettend graag zou komen te werken. Moeiteloosheid ervaren is ook het schrijven van een tekst, waarbij de woorden als vanzelf op papier vloeien.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen over moeiteloosheid en synchroniciteit. Je ervaart de wind in je rug. Het zijn kleine en grote signalen van de kosmos die jou vertellen dat je het goede pad bewandeld. Ik nodig je uit om je helemaal over te geven aan de toevalligheden in jou leven. Sta open voor de tekens en beschouw deze als richtingaanwijzers.

moeiteloosleven.com

Aanwezig ZIJN

Hoe meer je aanwezig bent, hoe meer signalen je oppikt. Aanwezig zijn in het NU. Gedachten aan het verleden of aan de toekomst vertroebelen je aanwezigheid. Ons verstand heeft niets te maken met toevalligheden. Synchronische gebeurtenissen komen plotseling en onverwachts op ons pad. Het hoort thuis in de wereld van het onderbewuste. Als je na verloop van tijd terug kijkt zie je dat je gebeurtenissen met elkaar kunt verbinden. De puzzel valt als het ware in elkaar.
Waarschijnlijk heb jij ook dit soort ervaringen ooit meegemaakt in je leven. Als je daaraan terug denkt, wat voor een gevoel roept dat bij je op?

Moeiteloos leven versus moeizaam leven

In het leven bestaat altijd een tegenhanger. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Denk aan een zaadje wat groeit door het zonlicht maar ook door de regen. Ying en yang, verdriet en blijdschap, balans en disbalans. Zo heeft moeiteloosheid ook een tegenhanger, namelijk moeizaamheid.

Moeizame relatie

Vele mensen kennen het wel, een moeizame liefdes relatie. Misschien herken jij het ook. Wellicht niet bij jezelf maar zie je om je heen mensen die in een moeizame relatie zitten. 
Het is niet makkelijk om iemand los te laten.
Je weet misschien wel dat de relatie niet goed zit maar het idee dat je de ander kwijt raakt is angstaanjagend. 
Het is soms makkelijker om ervoor te kiezen om de relatie voort te zetten dan door de pijn heen te gaan van het afscheid nemen. Rationeel weet je dat de relatie beter kan stoppen maar gevoelsmatig lukt dit (nog) niet.
Ookal doen zich steeds opnieuw pijnlijke voorvallen voor. 
Er is geen goed en fout. Pijnlijke gebeurtenissen zijn levenslessen. Hoe moeilijk het ook is, het dient ons in onze ontwikkeling. Misschien ben je in staat om samen te groeien in de relatie. Of misschien kom je erachter dat je er op een bepaald moment emotioneel ook klaar voor bent om afscheid te nemen. 
Als jij op zo’n punt staat in je leven dan raad ik je aan om het artikel over de hechtingscirkel te lezen. Inzicht in de hechtingscirkel helpt jou namelijk bij het loslaten. 

Stroom moeiteloos mee

Hoe zorg je er voor dat je mee blijft stromen met de stroom van moeiteloosheid? Het antwoord is eenvoudig. Zorg dat je meer en meer open gaat staan voor de toevalligheden op je pad. Achter iedere deur die zich moeiteloos voor jou opent schuilt een wereld van magie en voorspoed.

Leef je leven in het moment. Ervaar de wereld om je heen met al je zintuigen. Stel je open voor wat je ziet! Hoort! Ruikt! en voelt! Ieder moment opnieuw.

Bezinning, stilte en meditatie

Gedachten vertroebelen je kijk op het leven van dit moment.  Maak daarom dagelijks ruimte voor bezinning, stilte en meditatie zodat het steeds stiller wordt in jezelf. Observeer situaties die zich ontvouwen in je leven, zonder oordeel of het nemen van actie. Je zult helder krijgen wanneer zaken als vanzelf gaan en wanneer het moeizaam loopt.

Vervolgens kies jij ieder moment opnieuw waar je je aandacht en energie aan wilt geven. Dit betekend dat je soms moedige en dappere keuzes dient te maken. Dingen die jou energie weg nemen ga je achter je laten. Het stoppen met tegen de stroom inzwemmen zorgt ervoor dat je meer en meer eigenliefde gaat ervaren. Ook ga je opmerken dat je de stroom van moeiteloosheid te pakken hebt, je dobbert mee in je bootje op de rivier die moeiteloos zijn weg vind en volgt.

Wil je meer lezen over dit onderwerp. Ik raad je het boek aan van Marjolein Berendsen, moeiteloos gelukkig zijn

Synchronicity is an ever present reality for those who have eyes to see. — Carl Jung —

Ben je op zoek naar iemand die jou ondersteuning kan bieden, neem dan vrijblijvend contact op. Mogelijk kan ik je verder helpen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?