WAAR HET VANDAAN KOMT, Vienna Pharaon

Dit boek is een absolute aanrader!

Vienna is relatie- en familietherapeut. 
In dit boek legt ze uit hoe je huidige gedrag verband houd met het familiesysteem waarin je bent opgegroeid.
De problemen waar je op dit moment mee worstelt vinden volgens Vienna zijn oorsprong in het systeem waarin je bent opgegroeid. 

De meeste schadelijke en frustrerende patronen waarin je verstikt zit komen voort uit wonden die je in je kindertijd hebt opgelopen. Door het lezen van dit boek ga je inzicht verwerven in je herkomst wond.
Als jij rond loopt met een dergelijke wond, dan zal dit boek het naar de oppervlakte brengen. Met als doel om het te kunnen helen.

Het gaat je duidelijk worden dat je herkomst wond de oorzaak is van langdurige destructieve patronen. Als je hiervan bewust bent ben je een heel eind op weg om de patronen waar je last van hebt te doorbreken.

In dit boek gaat Vienna dieper in op je familie van herkomst. Daar werd  volgens haar de basis gelegd tot hoe je je tot anderen, jezelf en de wereld om je heen verhoud. 
Dit boek leert je hoe je pijn en trauma kunt helen door inzicht en bewustwording van je herkomst wonden. 

Vervolgens worden de vijf herkomst wonden beschreven die het vaakst voorkomen. Je zult er waarschijnlijk meerdere van bij jezelf herkennen. 
Vienna geeft je inzicht in onder andere de waardigheidswond, de prioritering wond en de veiligheid wond. 

Door middel van een 4 stappen proces zal ze je door de heling van je eigen herkomstwond begeleiden.  

WAAR HET VANDAAN KOMT, Vienna Pharaon

TERUGKEER NAAR LIEFDE, Marianne Williamson

Marianne Williamson laat in ‘Terugkeer naar liefde’ zien dat alles zal veranderen wanneer je bereid bent vanuit liefde te leven, in plaats van je door angst te laten leiden.

Terugkeer naar liefde, leven met de principes van Een cursus in wonderen’ van Marianne Williamson is een wereldwijde klassieker waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. Geïnspireerd door een Cursus in wonderen maakt Marianne Williamson duidelijk dat liefde de drijvende kracht is achter alles. Wat je ook overkomt op het gebied van relaties, gezondheid of carrière: liefde is het antwoord. ‘Terugkeer naar liefde’ laat zien dat wanneer je bereid bent vanuit liefde in plaats van angst te leven, alles zal veranderen. Je ontdekt dat jij de liefde bent. Liefde maakt onszelf en de wereld beter. ‘Onze grootste angst is niet dat we niet genoeg zijn. Onze grootste angst is dat we over grenzeloze macht beschikken. Het lezen van deze zinnen maakte ontzettend veel bij me los. Wat Marianne ons probeert te vertellen is dat angst ons tegenhoudt te schitteren, maar wanneer we liefde omarmen zullen we dichter bij ons ware zelf komen. Ik ben nog nooit zo geraakt door een boek.’ – Oprah Winfrey

DE TERUGKEER NAAR LIEFDE, Marianne Williamson

WAT IK AAN MIJN KINDEREN WIL DOORGEVEN, Stephanie Goossens

Als ouder heb je een leidende rol in een van de meest fundamentele organisaties ter wereld: het gezin. Aan jou de schone taak om de kunst van het leven te begrijpen en door te geven. Maar wat als je gezin door een ingrijpende gebeurtenis wordt getroffen die het hele gezin beïnvloedt en zelfs aan het wankelen brengt, zoals pestgedrag, eetstoornissen, een echtscheiding, verlies van een dierbare of de gevolgen van intergenerationeel trauma?


In Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven laat traumatherapeut én ervaringsdeskundige Stephanie Goossens zien wat je zelf, thuis, kunt doen; hoe je met behulp van de vooroudercirkel in 7 stappen oude patronen doorbreekt en de tegenslagen uit het verleden gebruikt als stevige basis voor de toekomst, óók in de meest uitdagende situaties.
Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd, dit boek leert ouders en kinderen verder te denken dan het ik en oog te krijgen voor anderen, de wereld en de toekomst.

WAT IK AAN MIJN KINDEREN WIL DOORGEVEN, Stephanie Goossens

IK VOEL ME ZO, Sabine Klaver

In ‘IK VOEL ME ZO’ schrijft Sabine Klaver eerlijk, kwetsbaar en met een vleugje humor haar persoonlijke verhaal. 

Ze beschrijft de worsteling die ze ervaart met haar gevoelens en emoties en besluit om met een psycholoog te praten. De mooie inzichten waartoe ze komt deelt ze in haar boek. 

Sabine Klaver is van beroep zelf ook psycholoog. Naast haar persoonlijke verhaal gaat ze ook dieper in op situaties die ze tegenkomt in de praktijk.  

In haar boek bespreekt ze thema’s waar veel mensen zich in zullen herkennen. Er zijn veel momenten van herkenning en dit geeft je het een gevoel van verbondenheid. Je bent niet de enige! En je hoeft het niet alleen te doen. 

In de laatste hoofdstukken geeft ze praktische handvatten over o.a. het stellen van gezonde grenzen (hier heeft ze een helder stappen plan voor omschreven). Tevens omschrijft ze waarom het zo belangrijk is om je kernwaarden helder te hebben. Ook daarbij geeft ze je een handige tool om dit inzichtelijk te maken. 

Een verfrissend en taboedoorbrekend boek voor iedereen die worstelt met heftige gevoelens en niet goed weet hoe hiermee om te gaan. 

IK VOEL ME ZO, Sabine Klaver

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?