Ben je single? Dit is hét moment voor persoonlijk ontwikkeling

www.moeiteloosleven.com

‘Het lijkt alsof ik in de wachtkamer van mijn leven zit. Ik verlang op sommige momenten intens naar de liefde, maar de juiste persoon komt maar niet voorbij’
Dit zijn de zinnen die een coachee naar mij uitspreekt.
‘Er zijn momenten dat ik geniet van mijn vrijheid maar het volgende moment overschaduwd het verlangen naar liefde mijn levensgeluk’ gaat ze verder. 
Herken jij je hierin?

De periode dat je single bent is een leerzame tijd. Lees in dit artikel hoe jij jezelf in deze periode persoonlijk kunt ontwikkelen.

De moeilijke kanten van het single bestaan

Single zijn heeft mooie en moeilijkere kanten.
Enerzijds geniet je van het gevoel van vrijheid en tegelijkertijd deal je met het gevoel van onzekerheid. ‘Ik ben al in de 30tig. Kom ik hem/ haar nog wel tegen’ vraag je je stilletjes af.
‘Dit gaat hem niet meer worden. Ik zal de rest van mijn leven single zijn’ kun je denken tijdens kwetsbare momenten.

Er is verlangen naar geborgenheid en liefde, en dat verlangen doet soms pijn. Misschien ben je het helemaal zat om elke avond alleen naar bed te gaan.
Er zijn gedachten die je in de greep kunnen houden. ‘Krijg ik ooit nog wel een relatie’ of ‘Ik heb de boot gemist’ zijn gedachten die je kunnen kwellen.

Het verlangen naar geborgenheid en liefde doet soms pijn

Doordat je als single door het leven gaat kom je vroeg of laat onvermijdelijk je angst tegen.
De angst om altijd alleen te blijven.
Heb jij de moed om deze angst onder ogen te komen? Als je hiertoe in staat bent ga je helen.

Compleet voelen als single

Het is essentieel om je compleet te voelen voordat je een nieuwe liefdesrelatie aangaat.
Compleet voelen gaat over eigenliefde, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Je bent dan niet meer afhankelijk van de goedkeuring en bevestiging van een ander.
Want niemand hoeft er namelijk voor te zorgen dat jij je goed voelt. Daar zorg jij namelijk zelf al voor. Hierdoor leg je geen verborgen claim op de ander. En krijgt de toekomstige liefde vrijelijk de kans om te stomen.
Je zoekt geen redder om jouw te verlossen van minderwaardigheidsgevoelens.

Niemand hoeft ervoor te zorgen dat jij je goed voelt. Daar zorg jij namelijk zelf al voor.

De liefde die je ervaart voor jezelf zorgt ervoor dat jij een partner aan gaat trekken vanuit overvloed in plaats van gebrek.
Jij voelt dat je helemaal goed bent zoals je bent, met je mooie en minder mooie eigenschappen. 
Alles bestaat uit energie, je gedachten, je lichaam, je geest, je emoties enz. Deze elementen bij elkaar bepalen jou persoonlijke trillingsfrequentie. Doordat jij je goed voelt over jezelf zend je automatische een hogere trillingsfrequentie uit.
De hoogste frequentie trilt op het niveau van liefde, vrede en plezier. Dit trekt mensen die op dezelfde frequentie zitten als een magneet naar je toe.
Wil je hier meer over lezen, dan verwijs ik je naar mijn artikel ‘jouw ideale partner aantrekken met de wet van de aantrekkingskracht’ 

Onderzoek wie je werkelijk bent

Doordat je single bent heb je de gelegenheid om je op jezelf te richten. Het is dus de uitgelezen kans om zelfonderzoek te doen.
Doordat jij jezelf leert kennen zul jij tot bloei komen.
Daar doe je niet alleen jezelf een groot plezier mee maar ook je toekomstige partner. Het mooiste cadeau wat je hem/ haar kunt geven is namelijk de beste versie van jezelf. 

De belangrijkste persoon in je leven ben jij!

Je kent het waarschijnlijk wel, zodra je een relatie aangaat met iemand begint er een periode waarin jullie elkaar beter leren kennen. Over het algemeen een leuke en waardevolle periode.
Als je single bent kun je ervoor kiezen om dit ook te doen. In plaats van je op de ander te richten kun jij je nu helemaal richten op jezelf.
Je kiest er dan bewust om jezelf beter te leren kennen. Vergeet niet dat jij ten alle tijden de belangrijkste persoon in je eigen leven. Je neemt jezelf namelijk je hele leven met je mee.
Heb jij weleens stil gestaan bij de vragen:
Wie ben ik eigenlijk?
Wat zijn mijn kwaliteiten?
Wat maakt mij gelukkig?

Tijdens het onderzoek naar jezelf kan het zinvol zijn om een coach in de hand te nemen. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen hierin? Neem dan contact met mij op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Het fundament leggen voor een gezonde liefdesrelatie

Zo’n periode is een prachtige basis die je kunt leggen op het moment dat jij je toekomstige liefde gaat ontmoeten.
Wat is er nu mooier om een persoon te ontmoeten die zichzelf kent.

Stel je voor: jou toekomstige partner, beleeft op dit moment ook een periode van persoonlijke ontwikkeling.
Jullie leggen nu afzonderlijk van elkaar een prachtig fundament. En zodra de tijd rijp is, de tijd voor jullie ontmoeting, is de afzonderlijke basis stevig en hiermee staan jullie samen sterk.

Wat maakt jou blij?

Je bent begonnen met zelfonderzoek. Waarschijnlijk doe je nieuwe inzichten op en leer je jezelf steeds beter kennen.
Aansluitend hierop is de single periode een uitgelezen kans om nieuwe dingen te ontdekken.
Ga eens iets doen wat je nooit eerder hebt gedaan.

Stel jezelf om te beginnen de vraag:
Wat maakte mij blij als kind?

Tekende je bijvoorbeeld graag als kind zijnde. Dan kan het een idee zijn om op een tekencursus te gaan. Of hielt je ontzettend van water? Ga eens op onderzoek uit je een watersport kunt gaan beoefenen.
Misschien was je nieuwsgierig aangelegd en wilde je altijd om het hoekje kijken.
Ga dan eens naar een onbekende stad. Of boek een vakantie naar een onbekende plek. Was je als kind bewegelijk? Probeer een nieuwe sport uit.
Er is een wereld te ontdekken en de wereld ligt aan je voeten. Denk vooral buiten de kaders.

Jezelf beter leren kennen, een praktische oefening

Nu is het tijd om het zelfonderzoek te verdiepen met een praktische oefening.
We gaan jouw persoonlijke waarden in beeld brengen.

Persoonlijke waarden gaat over hetgeen waar jij voor staat. Het gaat over wat jij echt belangrijk vindt in het leven. Op het moment dat jij dit inzichtelijk hebt voor jezelf kun je dit gebruiken als kompas in je leven.
Jouw waarden zijn ook wel je drijfveren. 

Een praktische oefening om jouw kernwaarden helder te krijgen

  • Zoek op google een lijst op met kernwaarden. Of klik hier voor een uitgebreide lijst van kernwaarden
  • Neem deze lijst zorgvuldig door. Zorg dat je hier echt de tijd voor neemt. 
  • Omcirkel alle waarden die voor jou belangrijk zijn. 
  • Vervolgens pak post it papiertjes en schrijf je alle waarden die je omcirkelt hebt op een afzonderlijk papiertje.
  • Dan mag je de post its in twee rijen leggen, een rij met kernwaarden die enigszins belangrijk zijn en een rij met kernwaarden die heel belangrijk zijn.
  • Je zult merken dat je hierdoor een shift maakt en uiteindelijk uitkomt bij de kernwaarden die voor jou het belangrijkst zijn.
  • Het is het mooiste als je er uiteindelijk 5 over houdt.
  • Je kunt vervolgens de post it’s met de belangrijkste waarden ophangen op een zichtbare plek in je huis. Hierdoor wordt je herinnert aan wat voor jou belangrijk is.

Je kunt je waarden meenemen in alle levensgebieden. Hou ze in gedachten bij het maken van belangrijke keuzes in je leven. En natuurlijk vooral bij het maken van de keuze voor jouw toekomstige liefdespartner. Zodra jij weet wat jou kernwaarden zijn dan zul je je droompartner herkennen zodra hij voor je deur staat. Deze persoon voldoet namelijk feilloos aan jou belangrijkste waarden. 

Ik hoop je met dit artikel je heeft geïnspireerd om jezelf beter te leren kennen tijdens de waardevolle periode van het single zijn.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Vragen?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?